Ads Top

Redmi AirDots - безпровідні навушники від Xiaomi

Redmi AirDots


Redmi AirDots - топ за свої гроші від Xiaomi

Технічні характеристики

Тип навушників Внутрішньоканальні, true wireless
випромінювачі Динамічні, 7,2 мм
чутливість 93 дБ ± 3 дБ
Підключення до джерела Bluetooth 5.0
Порт для зарядки microUSB
захист IPX4
акумулятор навушника 43 мА · год
Час зарядки навушників в кейсі 1,5 години
Час роботи навушників на одному заряді (розмова) 4 години
Час очікування навушників Близько 150 годин
акумулятор кейса 300 мА · год
Час зарядки кейса 2 години
Час роботи кейса в режимі очікування Близько 4 місяців
Габарити навушника 26,6 × 16,4 × 21,6 мм
Габарити кейса 62 × 40 × 27,2 мм
вага навушника 4,1 г
Вага навушників з кейсом 35,4 г

Комплектація

Нічого зайвого. Навушники в кейсі, два набори додаткових амбушюрів розмірів S і L, гарантійний талон і інструкція.

безпровідні навушники від Xiaomi
@lifehacker

Дивно, що в комплекті немає кабелю microUSB для зарядки, бо 2019-му році у звичайного користувача такого може і не бути.

Зовнішній вигляд і ергономіка

У Україні продаються варіанти Redmi AirDots, що розрізняються зовнішніми нюансами. На коробці може бути написано як AirDots, так і Mi True Wireless Earbuds Basic, а на кейсі - як Redmi, так і просто Mi. Крім того, Xiaomi продає і інші схожі навушники - білі Mi AirDots. Тому ми на всякий випадок уточнимо: сьогодні на огляді модель Redmi AirDots.

Redmi AirDots зовнішній вигляд
@lifehacker

Приємний сюрприз: кейс навушників поміщається в кишеню джинсів. Він більший, ніж чохол AirPods , можливо такий самий як в i12 tws.

При найближчому розгляді все виявляється трохи менше яскравим. Xiaomi заощадила рішуче на всьому: на пластиці, на фарбі для маркувань на дні кейса, на інтерфейсі для зарядки, на внутрішніх рухомих механізмах. Чохол скрипить під час експлуатації, а написи помітно зблякли через декілька днів. Колір кейса матовий і збирає дрібні подряпини, що підтверджує всі стереотипи про бюджетних беспровідних навушників китайського виробництва. Згадавши про ціну навушників ми заспокоюємось і змирюємось з цим.

Тест однієї руки кейс проходить невпевнено. Пристосуватися до відкривання чохла великим пальцем можна, але клацати кришкою незручно і вже точно неприємно - цього у AirPods перейняти не вдалося, як і впевненого положення навушників в кейсі: якщо трясти закритим чохлом, буде чутно, як вони постукують.

@lifehacker

З лицьового боку кейса є індикатор заряду. В які моменти він загоряється - не зовсім зрозуміло. Здається, коли захоче. Позаду - вхід microUSB для зарядки.

На лицьовій панелі самих навушників розташовані кнопки з індикаторами заряду. Клавіші великі і досить тугі.

Redmi AirDots навушник
@lifehacker

Кнопкова система управління Redmi AirDots мені не сподобалася: всі неприємні нюанси конструкції навушників відчуваються в подвійному обсязі у вусі. Вони і без того сидять глибоко і щільно, а при натисканні кнопок впираються у вушний канал ще сильніше. Іоді в ньому створюється вакуум і вуха закладає. Довелося навчитися натискати кнопку, притримуючи навушник двома пальцями.

Redmi AirDots у вусі

До ергономіки самих навушників претензій немає. Неприємних тактильних відчуттів не виникає, зайвої стомлюваності при прослуховуванні теж. Redmi AirDots відмінно тримаються, корпус щільно впирається у верхню порожнину вушної раковини. Крім того, виробник повідомляє про захист від бризок, а значить, навушники підходять для занять спортом.

Підключення та управління

У цьому пункті у Redmi AirDots все не як у всіх. По-перше, тут немає кнопки для сполучення з джерелами звуку : все відбувається автоматично. По-друге, у навушників є своя ієрархія і, отже, інструкції для некласичних сценаріїв. Наприклад, якщо ви захочете використовувати один правий навушник, вам доведеться діяти не так, як при підключенні тільки лівого. Розібратися у всьому цьому допоможе керівництво, воно йде в комплекті.

Досвід першого підключення пройшов несподівано вдало. iPhone відразу зафіксував появу навушників поблизу і запропонував підключитися до пристрою Mi True Wireless EBs Basic_R. На жаль, ця дивна назва залишиться з Redmi AirDots назавжди.

Навушники видали звуки магії - значить, підключення пройшло успішно. Все, можна слухати музику. Тепер Redmi AirDots будуть автоматично сполучатися з пристроєм при вилученні з кейса і вимикатися, коли ви покладете їх назад. Якщо просто вийняти навушник з вуха, музика на паузу не встане.

Встановлену конфігурацію кнопок змінити не можна. Функції справа і зліва ідентичні: одне натискання - пауза, два - виклик голосового помічника. Всі. Перемикатися між треками за допомогою кнопок не вийде.

Звук

Звучать навушники краще, ніж виглядають, і краще, ніж могли б при своїй ціні. Ось графік АЧХ з порталу Les Numeriques.


За графіком видно, що звук не тягне на збалансований. Майже параболічна крива повідомляє про провис в середніх частотах і про сильний акцент на басах. Також є спад на інтервалі від 10 до 20 кГц

Звучання тут басовите, глухе, невиразне, але слух нічого не ріже і не втомлює. Redmi AirDots підійдуть для відтворення музики, подкастів і аудіокниг, але смакувати звук не вийде. А ще забудьте про lossless: гаджет не підтримує aptX. Втім, крутого звучання від міських навушників вимагають не всі. Часто куди важливіше шумоізоляція і, наприклад, якість зв'язку при розмовах.

У плані шумоізоляції Redmi AirDots мені сподобалися. Вони недостатньо блокують звуки ззовні, щоб не чути взагалі нічого, але цілком достатньо для того, щоб слухати аудіокнигу в автобусі.

З якістю звуку при розмовах в офісних умовах Redmi AirDots впоралися, а ось при перегляді фільмів чи відео з ютуба була виявленна ледь замітна затримка. При прослуховуванні музики чи підкастів це може не впливати, а ось для перегляду фільму може роздратувати.

Автономність

Навушники чесно відпрацьовують близько чотирьох заявлених годин і навіть трохи більше. Повністю зарядженого чохла вистачить приблизно на три зарядки навушників. Це не дуже багато, тому при щоденному прослуховуванні заряджати кейс доведеться раз в 2-3 дня.

Підсумки

Ціна навушників на Розетці - 899 гривень. Ціни на OLX починаються приблизно від 440 гривень, а на Aliexpress можна замовити від 366 гривень.
За ці гроші ви отримаєте безпровідні навушники з непоганим звуком і компактним кейсом. Є відчуття, що вічність вони вам не прослужать, але це краща пропозиція за такі гроші.

Відео обзори

Огляд навушників

   

Різниця між оригінальними навушниками і підробкою. Як відрізнити підробку від оригінала.

 

Немає коментарів:

На платформі Blogger.